Door de Corona-pandemie en de daarbij horende maatregelen zijn mijn vriendin en ik gebonden aan wandelingen in en rondom onze stad, Roermond. Ook al is het heel gezellig met mijn vriendin en biedt de stad in eerste instantie genoeg afleiding, de wandelingen werden toch wat monotoon. Om deze wandelingen wat interessanter te maken heb ik daarom besloten elke week bij wandelingen te gaan fotograferen met een bepaald onderwerp in mijn hoofd. Corona fotografie noem ik het.

Schaduwspel

Afgelopen week heb ik geprobeerd schaduwspelen vast te leggen. Het lijken namelijk donkere tijden, maar waar schaduw is, is ook licht. Vooral met het zonnige weer van de afgelopen tijd.

Corona fotografie - Schaduwspel - Fietsen
Waar ik achter kwam, is dat fietsen een mooi onderwerp bieden voor schaduwspel. Bij deze fiets was het zelfs zo dat de schaduw zo compleet leek als de fiets zelf.
Corona fotografie - Schaduwspel - Poort naar de outlet Roermond
De poort van het centrum naar de outlet van Roermond. Normaal gesproken druk, maar nu zeer rustig. Het ruiten dak en de staalconstructie zorgen voor een complex spel van schaduwen.
De diagonale lijnen van de palen in combinatie met de horizontale lijnen van de trap zorgen voor een mooi spel. De lijnen lijken je te verwelkomen in een wereld vol zon.
Corona fotografie - Schaduwspel - Lamp aan een gebouw
Een schaduw van een lamp vervaagt in de schaduw van een gebouw. De schaduw zorgt ook voor een soort omlijning van de foto. Het heeft daarom wat weg van een vignette.
Corona fotografie - Schaduwspel - Hekwerk
Hekken laten natuurlijk ook mooie vormen achter. Vooral de wat oudere hekken met veel versieringen. Dit is het hek van de Vleeshal, direct gelegen aan de markt, naast het stadhuis.
Corona fotografie - Schaduwspel - Hekwerk 2
Hier weer een mooi voorbeeld van hekwerkschaduw. Door de ronding van het hek en de zon die er precies juist op schijnt, lijkt het net alsof de ronding doorloopt.
Corona fotografie - Schaduwspel - Fietsen in het fietsenrek
Weer fietsen. Maar fietsen zijn gewoon interessante voorwerpen. Vooral voor schaduwspelen. Zie hoe de sturen repeteren.
Corona fotografie - Schaduwspel - Borden aan de muur
Op de hoek van de Swalmerstraat, de straat waarin ik woon. De laagstaande zon zorgt hier voor mooie ovale en rechthoekige vormen. Net alsof iemand met een donkere markeerstift over de foto is heengegaan.
Corona fotografie - Schaduwspel - Bomen vormen schaduw
Nogmaals fietsen, maar dit keer niet het hoofdonderwerp. Dit keer de bomen die een spel van stammen en takken tonen.
Corona fotografie - Schaduwspel - Kaarsrechte boompjes
Deze schaduw laat zien hoe georkestreerd wij in Nederland omgaan met natuur in de stad. De boompjes worden netjes geleid en staan kaarsrecht naast elkaar.

De volgende serie

Zo, dit was de eerste editie van corona fotografie. Voor de volgende serie heb ik als onderwerp ‘Border/line’ gebruikt. Hoe ik dat precies heb ingevuld zie je over een paar dagen.

Voor meer corona fotografie of andere foto’s check de categorie fotografie.

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.