Hart voor Burkina is een stichting van Alice de Ruiter. Ze is al jaren bezig met liefdadigheid in Burkina. Eerder onder een andere vlag, maar nu heeft ze er haar eigen project en stichting van gemaakt. Daar hoorde natuurlijk een website en een logo bij.

Alice zet zich in Nederland in en verzameld geld om in Burkina haar project te bekostigen. Het doel van het project is om doormiddel van sport, spel en onderwijs sociale en emotionele groei bij de kinderen van Ouagadougou, Burkina Faso.

Het logo voor Hart voor Burkina

Het logo dat ik heb gemaakt voor de stichting bestaat uit de geschreven tekst ‘Hart voor Burkina’ geschreven in een speels en vrolijk lettertype en het beeldmerk. Voor de tekst heb ik gekozen voor het lettertype Valentine Vibes van Dafont.com. Waarschijnlijk ooit bedoeld voor Valentijn, maar ook erg toepasbaar op het warme hart die Alice toedraagt aan de mensen van Burkina Faso.

Het beeldmerk bestaat uit de omtrek van Burkina Faso gekleurd met de kleuren van de Burkinese vlag. Maar in plaats van een ster die normaal gesproken in de midden van de vlag staat heb ik een hart geplaatst. Wat mij betreft lag het erg voor de hand dat dit logo er zo uit kwam te zien. Alice was er ook direct blij mee.

Het logo voor de stichting Hart voor Burkina
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en kind
Ik zag zelfs dat er al shirtjes waren bedrukt in Burkina met de opdruk van het logo. Heel leuk om te zien.

De website voor Hart voor Burkina

De website is gemaakt door een WordPress template zo vorm te geven dat het past bij de kleuren en stijl van het logo. Ik heb goed gekeken naar wat nodig was. De site moest simpel blijven en makkelijk te onderhouden, maar moest er wel betrouwbaar en professioneel uitzien. Ik heb uiteindelijk gekozen voor het thema dat al bedoeld is voor liefdadigheid. ‘Charity Care‘ om precies te zijn. Dit is een gratis thema, maar wel met veel mogelijke aanpassingen. Het paste eigenlijk perfect bij wat Alice wilde en dat liet ze ook blijken.

Hieronder een aantal voorbeelden van de website. Je kunt de website ook bezoeken door naar https://www.hartvoorburkina.nl/ te gaan.

De homepage van Hartvoorburkina.nl
Homepage onder de vouw
Één van de pagina’s op de website met uitleg over het project.

Kom in contact

Wil je net zo’n mooi logo en website als die van Hart voor Burkina? Neem dan contact met me op. Je kunt me een berichtje sturen via de website, maar je kunt me ook bereiken via Instagram of Twitter.

Je kunt ook de andere projecten uit mijn portfolio bekijken om te zien wat ik maak en waar ik je mee van dienst kan zijn.

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.