Reflectie in coronatijd

Coronatijd is een tijd van reflectie. Er is meer rust en kalmte. De gejaagdheid van de economie is tot een halt geroepen en het ‘altijd maar wat ondernemen’ is niet meer. Er is meer tijd voor reflectie op van alles en nog wat. Zelfreflectie ook. Nu heb ik in deze serie (helaas) geen selfie’s zitten, maar wel reflecties in water, ramen en straten. En reflectie in coronatijd betekent ook ‘geestelijke reflectie’. Die is in Roermond niet ver te zoeken.

Reflectie in coronatijd - reflectie van de kerk op de ramen van the escape room
Ik vond deze eerste wel een ‘geestige’ reflectie. In het raam van ‘The Escape Room‘ reflecteert de Minnebroederskerk. Alsof de kerk een soort Escape Room is. Op dit moment is het echter moeilijker om ín de kerk te komen.
Geestelijke reflectie in coronatijd
In leegstaande winkelpanden in Roermond wordt tegenwoordig verkoopwaar van andere winkeliers uit de stad geëtaleerd. Zo ook in het pand waar voorheen de Intertoys zat. De mariabeeldjes van Avalon wordt beschenen door een reflecterende zon. De mariabeeldjes zelf zorgen natuurlijk ook voor geestelijke reflectie.
Reflectie op de roer
Als we het hebben over reflectie in Roermond, dan moet de reflectie van de Kathedraal in het water van de Roer natuurlijk niet ontbreken. Op dit moment was het water prachtig vlak en scheen een mooie lage zon op de gebouwen.
3x reflectie in coronatijd
Ik vind dit persoonlijk een bijzondere. Ook al ziet de foto er niet heel speciaal uit. De zon komt eigenlijk van links. Maar omdat het schijnt op het stadhuis rechts en de ramen daarvan reflecteren naar de ramen van deze winkelpui, wordt er toch een vage zonreflectie op de straat getoond. 3 reflecties dus, voordat het mijn spiegelreflexcamera in reflecteert.
Reflectie op de brugstraat
Gewoon een mooi beeld van de ondergaande zon die schijnt op de bestrating van de brugstraat. De gladde bestrating zorgt ervoor dat de bestrating zelf ook een mooie oranje gloed krijgt.
Spiegelreflectie
Misschien een makkelijke, maar ook dit is reflectie natuurlijk. Reflectie in een spiegel. Ik ervaar hier zelf nog wel eens hoe belangrijk het is dat hier een spiegel staat. Er is zonder deze spiegel geen mogelijkheid om goed om de hoek te kijken voordat je oversteekt naar de Voogdijstraat.
Reflectie in de haven
De stadshaven van Roermond. Altijd een leuk plekje om even langs te lopen. En in deze coronaperiode heeft Restaurant NU Nautilus een ‘Strawberry Lane’ waar je kunt genieten van lekkere aardbeitoetjes, terwijl je kijkt naar de ondergaande zon reflecterend op het water.

Lekker gereflecteerd? Zoals je ziet, heb ik dat wel. Ik vind in het algemeen reflectie wel één van de leukste dingen om te fotograferen. Het brengt een andere wereld naar boven. Soms brengt het de wereld zelfs ondersteboven. Je moet het soms net zien.

De volgende ‘Fotograferen in coronatijd’

Ik zit nog te twijfelen over de volgende opdracht die ik mezelf geef. Misschien ‘natuur in de stad’. Ondanks dat Roermond een stad met veel gebouwen lijkt, is er toch genoeg groen te vinden om een leuke serie van te maken.

Voor andere fotoseries uit ‘fotograferen in coronatijd’ kun je naar de categorie fotografie gaan. Of voor andere creatieve uitspattingen naar de categorie design.

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.