Ik moet een kleine ‘shout-out’ doen naar twee boeken en hun maker Austin Kleon. Het eerste boek ‘Steal like an artist’ werd me cadeau gedaan door mijn vriendin toen ze het zag liggen in een museum in Edinburgh. Dat was al in 2016. Het boek heb ik toen met veel plezier gelezen en het activeerde mij om meer te doen met mijn ideeën. Één van de resultaten is bijvoorbeeld dit blog. Een jaartje later heb ik Austins tweede boek ook gekocht en dit is net zo’n pareltje. Het lezen van deze boeken geeft zoveel inspiratie. Hieronder leg ik uit waarom.

Image result for steal like an artist

Het boek ‘Steal like an artist’ gaat over het maakproces van creatievelingen. Austin legt in het boek uit dat het niet altijd gaat om de perfecte creatieve uitspatting. Ook legt hij uit dat het creatieve proces altijd gepaard gaat met het stelen van andermans ideeën. Elke ‘artiest’ steelt. Zelfs de allergrootsten der aarde. Aan de hand van 10 stellingen neemt hij je door het boek en spoort hij je aan het zoeken van je inspirators en het creëren van je eigen content.

Image result for show your work book

Het tweede boek van Austin Kleon heet Show your work. Dit boek is een logisch vervolg op het eerste boek. Waar Steal like an artist inging op inspiratie voor het maken van je eigen creaties, gaat Show your work meer over het delen van je werk. Wees niet bang om te delen en wees niet bang dat mensen het niet leuk vinden. Wees een liefhebber van wat je zelf aan het maken ben.

Beide boeken hebben me erg geholpen bij het meer delen en tonen van wat ik doe. Ik ben toen bijvoorbeeld ook de ‘design attempts’ begonnen en ben ik het fotograferen meer gaan oppakken.

Daarom: Austin bedankt!

Wil je dezelfde inspiratie, dan kun je via de website van Austin Kleon zelf de boeken ook bestellen. Hij heeft trouwens ook een nieuw boek, Keep Going. Die heb ik zelf nog niet gelezen, maar in de nabije toekomst vast wel. :)

Wil je meer inspiratie van wat ik maak, ga dan naar mijn berichten met de categorie design.

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.