Een nachtelijke vlucht van Beijing naar Los Angeles bracht ons, door het oversteken van de internationale daggrens, vele uren terug in de tijd. We stapten om 21:00 het vliegtuig in en kwamen om 18:00 dezelfde dag aan. Oftwel: eerst liepen we 6 uur voor op de Nederlandse tijd, nu maar liefst 9 uur achter. Even wennen dus.

Uitzicht vanaf het vliegtuig richting Downtown Los Angeles. Ik denk dat we op dat moment over Hollywood heen vlogen.

Toen we met een kleine jetlag het vliegtuig uitstapten leek het net alsof we regelrecht een filmset inliepen. Alles wat we aan films en series kennen komt uit deze stad. We sliepen zelfs dichtbij de locatie waar een aantal Fast & Furious films zijn opgenomen.

Bob’s Market. Bekend van de eerste Fast & Furious. In de film heet het Torreto’s, Market & Café.

Het centrum, ‘Downtown LA’, was vanuit onze Airbnb op loopafstand en de volgende dag zijn we het centrum gaan verkennen. We begonnen de dag met een ontbijt/lunch in het Grand Central Market: een hippe foodhall met veel lekker eten. De volgende stop was The Last Bookstore. Een mooie oude boekhandel met veel creativiteit en waar tevens enkele kunstenaars hun atelier en winkeltje hebben. We hebben er ook nog twee LP’s gescoord voor maar twee dollar.

Creativiteit in ‘The Last Bookstore’

De dag sloten we af bij het Broad Museum. Een gratis museum met veel werken van bekende Amerikaanse kunstenaars, zoals Andy Warhol, Jeff Koons en Roy Liechtenstein.

De dag erna moesten we toch echt even uitslapen want het lichaam was nog niet helemaal gewend aan dat gekke ritme. Niet zo erg, want zo konden we meteen nog wat zaken voor Zuid-Amerika regelen. Later op de middag zijn we Downtown nog weer ingegaan om de rest van het centrum te ontdekken. Want zoals voor veel geldt in Amerika: alles is groot.

Downtown Los Angeles. De wolkenkrabbers zijn ongelooflijk hoog, zoals in bijna elke grote Amerikaanse stad. Zelfs de kunstwerken zijn bijzonder groot.

Ook het befaamde strand van Los Angeles mocht niet ontbreken en daarom gingen we met de bus naar Santa Monica. Santa Monica is niet alleen bekend om het strand, maar ook om de pier met eettentjes, barretjes en zelfs een klein pretpark; de Santa Monica Pier. Van daar uit zijn we naar Venice Beach gelopen. Dit is een wat alternatiever strand met veel graffiti en er was zelfs nog een klein muziekfestival bezig, gebaseerd op het bekende Burning Man. Na een biertje te hebben gedaan zijn we met een fiets teruggereden en hebben we de zonsondergang bekeken onder het genot van een hotdog.

Op de laatste dag was het de beurt aan misschien wel de meest bekende wijk van LA: Hollywood. Waar sterren geboren zijn, maar ook weer zijn neergestort. De Walk of Fame was leuk, maar begon ondanks alle entertainment op Hollywood Boulevard, snel te vervelen. De dag – en daarmee ook ons bezoek aan LA – sloten we af op onze favoriete plek: Grand Central Market.

Hollywood in één beeld gevat. Een tikkeltje alternatief, over the top en commercieel.

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.